ორშაბათი, 06 თებერვალი, 2023
| | | |
 
სამზარეულო
 აზერბაიჯანული
 აზიური
 ბერძნული
 ბრიტანული
 გერმანული
 ევროპული
 თევზის რესტორანი
 იაპონური
 ირლანდიური
 იტალიური
 პიცერია
 სახაჭაპურე
 სახინკლე
 სლავური
 სტეიკ-ჰაუსი
 ტაილანდური
 უზბეკური
 უკრაინული
 უნგრული
 ფრანგული
 ქართული
 ჩინური
იტალიური სამზარეულო


ადამიანთა უმეტესობისთვის იტალიური სამზარეულო სპაგეტის, ლაზანიისა და პიცის კომბინაციაა. მინდა გითხრათ, რომ თუკი იტალიაში აღმოჩნდებით მისი კერძების მრავალფეროვნება სასიამოვნოდ გაგაოცებთ.

თვითონ მრავალფეროვნების მიზეზი კი ძალიან მარტივია. იტალიაში, ხომ, 19 რეგიონია, რომელთაგანაც თითოეულს საკუთარი სამზარეულო გააჩნია. ამასთან, იტალიური კერძები დროის სეზონებთან ერთად იცვლება. ზაფხულის კერძები ზამთრის კერძებისგან აქ არსებითად განსხვავდებიან. ასევე უნდა აღინიშნოს, რომ იტალიურ სამზარეულოში ინგრედიენტების ხარისხსა და სიახლეს ძალიან დიდ მნიშვნელობას ანიჭებენ.

ტრადიციული იტალიური მენიუ ხუთი ნაწილისგან შედგება. მთლიანი მენიუ ჩვეულებრივ მოიცავს  მადის აღმძვრელს, პირველ კერძს და მეორე კერძს გარნირით. არ არის აუცილებელი, რომ ყველა კერძი შეუკვეთოთ, თუმცა, როგორც წესი, ორ კერძს მაინც უკვეთავენ ხოლმე.

 

ძველი ქალაქი
ქართული, იტალიური
ა. ბაქრაძის ქ. 1 (დიდუბის ხიდთან), თაბუკაშვილის ქ. 10

ფილინი
იტალიური
სასტუმრო "რედისონი"

პანეტერია
პიცერია, იტალიური, საკონდიტრო
ჟღენტის ქ. 3ა; წერეთლის გამზ. 77; ბარნოვის ქ. 60