სამზარეულო |
|
სახაჭაპურე სამზარეულო ქართულ სუფრაზე მიწვეულ სტუმარს, პირველ რიგში, ხაჭაპურს შესთავაზებენ ხოლმე. ხაჭაპურის ყველაზე გავრცელებული სახეობაა - იმერული ხაჭაპური, რომელიც წარმოადგენს მრგვლლად გამომცხვარ ცომს მარილიანი ყველის შიგთავსით. ხაჭაპურის სხვა სახეობებია: აჭარული ხაჭაპური - ნავისებური ფორმის ცომი ყველის შიგთავსით და უმი კვერცხით; აჩმა - მოხარშული ცომისა და კარაქიანი ყველის თხელი ფენები; ფენოვანი ხაჭაპური - ცომისა და სულგუნის თხელი ფენები; მეგრული ხაჭაპური - ძალიან გავს იმერულს, მაგრამ მისგან განსხვავებით ზემოდან გახეხილი ყველი აქვს მოყრილი. |  |
|
|