ხინკალი საქართველოს სტუმრების ერთ-ერთი ყველაზე საყვარელი კერძია. ხინკალი წარმოადგენს მოხარშულ ცომს სხვადასხვა შიგთავსით, უმეტესად ხორცის. კარგად მომზადებულს ხინკლის შიგთავსი წვნიანი უნდა იყოს. ამიტომ, მისი ჭამა მიზანშეწონილია ხელით და არა ჩანგლით. ხინკალს ჩვეულებრივ შავ წიწაკასთან ერთად მიირთმევენ ხოლმე. ხინკლის ზემოთა ნაწილი, სადაც ცომის ნაოჭები ერთდება, ხშირად უმია და არ იჭმევა. საუკეთესო ხინკალი საქართველოს მთიან რეგიონებში, ხევსურეთში, ფშავსა და თუშეთში მზადდება.